Volg ons op
Facebook
Twitter

Winnaar Sonja Barend Award 2019

En de winnaar is… Kefah Allush

De elfde winnaar van de Sonja Barend Award, Kefah Allush, over zijn gesprek in De kist met generaal buiten dienst Peter van Uhm en over de naamgever van de prijs.

Gevoelswaarde

DOOR LILIAN STOLK

Tweeënnegentig (!) procent van de mensen verstuurt weleens emoji. Hoe konden emoji zo snel onze taal binnendringen? Beeldtaalexpert Lilian Stolk verklaart.

Sophie Hilbrand

DOOR CLEMENTINE VAN WIJNGAARDEN

Sophie Hilbrand verdiept zich in haar nieuwe programma in man-vrouw-patronen en verbaast zich over Lil’ Kleine. ‘Die zegt anno 2019 met een vies gezicht: “Ik ga die luier niet verschonen, dat laat ik bij mijn vriendin”.'

Warm lopen

DOOR KOEN VAN DER VELDEN

Het emiraat Qatar doet er alles aan om als organiserend sportland serieus genomen te worden. En dat gaat ver.

Vlaamse meesters

DOOR HERMAN BRUSSELMANS

Herman Brusselmans liet zich inspireren door drie hyperrealistische foto’s van zijn landgenoot Harry Gruyaert (1941) en schreef er drie surrealistische verhalen bij.

Olie op het vuur

DOOR ROGER ABRAHAMS

Oliemaatschappij Shell heeft altijd de middelen gevonden om zich in de schijnwerpers te spelen, maar zo makkelijk gaat dat niet meer. Ter illustratie: drie voorbeelden van Shell in de popcultuur.

Sander van de Pavert

DOOR TIM DEN BESTEN BEELD FRANK RUITER

Collega Tim den Besten interviewt Sander van de Pavert (1976) over zijn nieuwste kunstje: Avondlicht. ‘Eigenlijk is het de ultieme Lucky.’