Volg ons op
Facebook
Twitter

Nootsituatie

Door Robert Haagsma

In haar tweede vaderland Colombia is de Nederlandse trompettiste Maite Hontelé de superster van de salsa en een rolmodel voor jonge vrouwen. Toch stopte ze definitief met trompetspelen.

Dicht, open en draai!

DOOR PAUL DE LEEUW

Kees Driehuis (1951 – 2019) Bij het overlijden van BNNVARA-corryfee Kees Driehuis herinnert vriend en collega Paul de Leeuw zich de bevlogen tv-journalist.

Hongerregime

DOOR KEES VAN UNEN

Hoe Amerikaanse wetenschappers in de winter van 1944 een groep vrijwilligers aan een ingrijpend experiment onderwierp om – door de oorlog uitgehongerde – Europeanen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Ruben Terlou

DOOR ANNEMART VAN RHEE

Wéér komt Ruben Terlou met een veelbelovende serie over China. Geen reisserie deze keer. ‘De belofte van het avontuur en de reis hebben plaatsgemaakt voor de mensen.’

Ingeborg Beugel

DOOR ROGER ABRAHAMS

Documentairemaakster Ingeborg Beugel (59) komt hartstochtelijk op voor verschoppelingen, zoals haar geliefde Grieken in de nieuwe reeks Hotel Athena. In Nederland mist ze medeleven. ‘Ik ben bang dat ik De Nieuwe Mensch niet meer aanvoel.’

Stinkend zaakje

DOOR FLOOR OVERMARS

Hoewel er genoeg te lachen valt in Parasite, mondt de strak vormgegeven Koreaanse film uit in een gitzwart sociaal drama dat je nog lang zal heugen.

Bergopwaarts

DOOR PAUL DE BRUIN

Michel van Bergen Henegouwen (1956) besloot na een jarenlange carrière bij tv en radio zijn huis en al zijn spullen te verkopen, te emigreren naar Frankrijk en, onder pseudoniem Michael Berg, schrijver te worden.

Achter het nieuws (aan)

DOOR KEES VAN UNEN

Verbanden leggen tussen internationale nieuwsfeiten en -verhalen. Daar is het de mensen van buitenlandplatform Synaps om te doen. Journalisten Sinan Can en Thomas Loudon lichten toe.

Op een zwarte wolk

DOOR MARLOES ENGELHART

VARAgids-beeldredacteur Marloes Engelhart kreeg na de bevalling van haar eerste kind een postnatale psychose. Aan de vooravond van de geboorte van haar tweede kind blikt ze terug op de donkerste periode uit haar leven.

Rechtbank drama

DOOR ROGER ABRAHAMS

In dramaserie De twaalf draait alles om een Belgisch fenomeen: juryrechtspraak. Scenarioschrijver Sanne Nuyens: ‘We hebben veel inspiratie uit de realiteit gehaald.’