Volg ons op
Facebook
Twitter

VARAGIDS PREVIEW

Bezoek gratis voorpremières met de VARAgids Preview!

AANKOMENDE EDITIES

VOORPREMIERE VAN BECOMING ASTRID OP ZONDAG 25 NOVEMBER 2018

Filmtitel: Becoming Astrid
Datum VARAgids Preview: 25 november 2018
Locaties: Amsterdam, Utrecht, Nijmegen
Rerserveren: 8 november vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Drama
Regisseur: Pernille Fischer Christensen
Cast: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie
Synopsis: Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

AFGELOPEN EDITIES

VOORPREMIERE VAN GRÄNS OP ZONDAG 4 NOVEMBER 2018

Filmtitel: Gräns
Datum VARAgids Preview: 4 november 2018
Locaties: Amersfoort, Maastricht
Rerserveren: 18 oktober vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Fantasy, drama
Regisseur: Ali Abbasi
Cast: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom
Synopsis: Tina is een waardevolle kracht bij de grenswacht. Ze is in staat gevoelens als schuld, schaamte en angst te ruiken, en zo pikt ze moeiteloos smokkelaars uit de menigte. Op een dag stapt er een verdacht uitziende man van de veerboot. Niet in staat te ontdekken wat hij verbergt, raakt Tina gebiologeerd door deze Vore en zijn mysterieuze aura. Ze voelt met hem een verwantschap die ze met anderen niet kent. Haar onderzoek naar hem onthult veel meer dan ze kon verwachten; haar hele bestaan is op leugens gebaseerd. Nu moet ze kiezen of ze Vore’s schokkende waarheid zal accepteren. Gräns is een onvoorspelbare en aangrijpende genremix van regisseur Ali Abbasi en scenarist John Ajvide Lindqvist, de schrijver van Let the Right One In. De film won de Un Certain Regard Award op het filmfestival in Cannes 2018.

VOORPREMIERE VAN GIRL OP ZONDAG 28 OKTOBER 2018

Filmtitel: Girl
Datum VARAgids Preview: 28 oktober 2018
Locaties: Amersfoort, Utrecht, Rotterdam
Rerserveren: 11 oktober vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Drama
Regisseur: Lukas Dhont
Cast: Victor Polster, Arieh Worthalter
Synopsis: Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

VOORPREMIERE VAN BURNING OP ZONDAG 7 OKTOBER 2018

Filmtitel: Burning
Datum VARAgids Preview: 7 oktober 2018
Locaties: Rotterdam, Utrecht, Nijmegen
Rerserveren: 27 september vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Mysterie, thriller
Regisseur: Chang-dong Lee
Cast: Ah-in Yoo, Jong-seo Jeon, Steven Yeun
Synopsis: Jongsoo werkt als parttime koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen en vraagt hem of hij in de tussentijd op haar kat wil passen. Jongsoo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Haemi en stemt graag toe. De teleurstelling volgt al snel. Haemi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige 'hobby'. Dan verdwijnt Haemi spoorloos. Koreaanse meester Lee Chang-dong (Poetry) baseerde het scenario van deze poëtische en onweerstaanbare thriller op een kort verhaal van Haruki Murakami. Met een record aantal punten in de journalistenpoll riep de internationale pers Burning uit tot hét meesterwerk van Cannes van dit jaar.

VOORPREMIERE VAN WHAT WILL PEOPLE SAY OP ZONDAG 16 SEPTEMBER 2018

Filmtitel: What will people say
Datum VARAgids Preview: 16 september 2018
Locaties: Amersfoort, Utrecht en Rotterdam 
Rerserveren: 6 september vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Drama
Regisseur: Iram Haq
Cast: Maria Mozdhah, Adil Hussain
Synopsis: De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Thuis, bij haar ouders is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar als ze uitgaat met haar vrienden is ze een doorsnee Noorse tiener. Als haar vader haar met haar vriendje betrapt, stort Nisha’s wereld in. Haar ouders willen een voorbeeld stellen en besluiten haar te kidnappen en haar onder te brengen bij familie in Pakistan. In een land waar ze nooit gewoond heeft, wordt Nisha gedwongen zich aan te passen aan de cultuur van haar ouders.

VOORPREMIERE VAN MARIA BY CALLAS OP ZONDAG 9 SEPTEMBER 2018

Filmtitel: Maria By Callas 
Datum VARAgids Preview: 9 september 2018
Locaties: Den Haag, Amsterdam 
Rerserveren: 4 september vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Documentaire
Regisseur: Tom Volf
Cast: Fanny Ardant (Stem)
Synopsis: De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto's. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.

VOORPREMIERE VAN TIME TRIAL OP ZONDAG 15 JULI 2018

Filmtitel: Time Trial 
Datum VARAgids Preview: 15 juli 2018
Locaties: Bussum, Apeldoorn, Sittard
Rerserveren: 5 juli vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Documentaire
Regisseur: Finlay Pretsell
Cast: David Millar (Zichzelf), Thomas Dekker (Zichzelf)
Synopsis: Het einde van een sportcarrière is een race tegen de klok en een gevecht met de onvermijdelijke ondergang. De verslavende behoefte om te blijven strijden tart elke logica en zorgt voor een tegelijk fascinerend en pijnlijk drama. Time Trial volgt de Schot David Millar tijdens zijn laatste wedstrijden en zijn ultieme Tour de France. We zitten midden in het peloton, lijden mee tijdens onmogelijke beklimmingen, vliegen mee tijdens razendsnelle afdalingen en liggen na afloop naast hem in de hotelkamers om te recupereren. We rijden mee in een volgauto, een bron van comfort, bevoorrading en korte verlichting van de kou. En we weten dat met elke afgelegde kilometer de definitieve eindstreep dichterbij komt. Time Trial brengt ons dicht bij David Millar en laat zien hoe de menselijke geest wordt voortgedreven door een kracht die verder gaat dan succes en glorie. Voor zijn eerste lange documentaire maakte regisseur Finlay Pretsell gebruik van de nieuwste technieken, speciaal geprepareerde voertuigen en op de racefietsen gemonteerde camera’s. De soundtrack is van Dan Deacon.

VOORPREMIERE VAN BEAST OP ZONDAG 17 JUNI 2018

Filmtitel: Beast
Datum VARAgids Preview: 17 juni 2018
Locaties: Utrecht, Amsterdam, Groningen
Rerserveren: 7 mei vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Psychologisch, thriller
Regisseur: Michael Pearce
Cast: Jessie Buckle, Johnny Flynn, Geraldine James
Synopsis: Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll (Jessie Buckley) haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder. Een eerste ontmoeting met de mysterieuze en vrijgevochten outsider Pascal (Johnny Flynn), brengt haar het hoofd op hol. Moll is onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Ook als hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een serie wrede moorden op jonge vrouwen, blijft zij onwrikbaar achter Pascal staan. Gaandeweg wordt duidelijk dat beiden worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. En de vraag rijst wie slachtoffer en wie dader is in deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller. Beast is het sterke Britse speelfilmdebuut van regisseur Michael Pearce, met overtuigend samenspel van Jessie Buckley (War and peace, Taboo) en Johnny Flynn (Lovesick, Clouds of Sils Maria). Deze donkere nagelbijter kreeg lovende kritieken na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.
Releasedatum: 21 juni 2018 (dus 4 dagen eerder als VARAgids Preview!)

VOORPREMIERE VAN UTØYA 22. JULI OP ZONDAG 10 JUNI 2018

Filmtitel: Utøya 22. juli
Datum VARAgids Preview: 10 juni 2018
Locaties: Amsterdam, Utrecht, Nijmegen  
Rerserveren: 31 mei vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: drama
Regisseur: Erik Poppe
Cast: Aleksander Holmen, Andrea Berntzen, Solveig Koløen Birkeland, Brede Fristad
Synopsis: Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn. In één take volgen we de 18-jarige Kaja die haar zusje zoekt, terwijl ze de 72 minuten durende aanslag probeert te overleven.
Releasedatum: 14 juni 2018 (dus 4 dagen eerder als VARAgids Preview!)

VOORPREMIERE VAN 7 DAYS IN ENTEBBE OP ZONDAG 27 MEI 2018

Filmtitel: 7 Days In Entebbe
Datum VARAgids Preview: 27 mei 2018
Locaties: Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen  
Rerserveren: 10 mei vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: drama, thriller
Regisseur: José Padilha
Cast: Rosamund Pike, Daniel Bruhl
Synopsis: De film gaat over de waargebeurde Operatie Entebbe, een antiterroristische gijzelaar-reddingsoperatie die in de nacht van 3 op 4 juli 1976 werd uitgevoerd in Oeganda op Entebbe International Airport. Het Israëlische defensieleger probeerde burgers te bevrijden uit een vliegtuig dat een week lang gekaapt werd door Duitse en Palestijnse terroristen. In totaal kwamen 56 mensen om, onder wie zeven kapers en de broer van de huidige Israëlische president Benjamin Netanyahu. 7 Days in Entebbe geeft weer hoe de gebeurtenissen in 1976 plaatsvonden vanuit verschillende perspectieven. Het geeft een beeld van de motivaties van de gijzelaars voor hun acties, hun persoonlijke strijd met hun eigen én elkaars idealen.
Releasedatum: 31 mei 2018 (dus 4 dagen eerder als VARAgids Preview!)

VOORPREMIERE VAN THE DEATH OF STALIN OP ZONDAG 29 APRIL 2018

Filmtitel: The Death of Stalin 
Datum VARAgids Preview: 29 april 2018
Locaties: Nijmegen, Utrecht en Amsterdam  
Rerserveren: 19 april vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Komedie
Regisseur: Armando Iannucci
Cast: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Rupert Friend, Jason Isaacs, Jeffrey Tambor, Andrea Riseborough, Olga Kurylenko, Paddy Considine
Synopsis: Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.
Releasedatum: 3 mei 2018 (dus 4 dagen eerder als VARAgids Preview!)

VOORPREMIERE VAN THE RIDER OP ZONDAG 8 APRIL 2018

Filmtitel: The Rider 
Datum VARAgids Preview: 8 april 2018
Locaties: Groningen, Nijmegen, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam
Rerserveren: 29 maart vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Drama
Regisseur: Chloé Zhao
Cast: Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau, Lane Scott
Synopsis: Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.
Releasedatum: 19 april 2018 (dus 11 dagen eerder als VARAgids Preview!)

VOORPREMIERE VAN UNE SAISON EN FRANCE OP ZONDAG 1 APRIL 2018

Filmtitel: Une Saison En France
Datum VARAgids Preview: 1 april 2018
Locaties: Utrecht, Nijmegen en Amsterdam
Rerserveren: 22 maart vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Drama 
Regisseur: Mahamat-Saleh Haroun
Cast: Sandrine Bonnaire, Eriq Ebouaney, Bibi Tanga
Synopsis: Abbas, leraar op een middelbare school in de Centraal-Afrikaanse Republiek, vlucht vanwege het oorlogsgeweld met zijn twee kinderen naar Frankrijk. Hij vraagt er politiek asiel aan en werkt ondertussen op de markt. Carole, een Franse vrouw, wordt verliefd op hem en geeft Abbas en zijn kinderen onderdak aan. Wanneer zijn aanvraag wordt afgewezen, staan ze voor een cruciale beslissing.
Releasedatum: 5 april 2018 (dus 4 dagen eerder als VARAgids Preview!)

VOORPREMIERE VAN FOXTROT OP ZONDAG 18 MAART 2018

Filmtitel: Foxtrot
Datum VARAgids Preview: 18 maart 2018
Locaties: Nijmegen, Utrecht, Groningen
Rerserveren: 8 maart vanaf 10.00 uur via tvtickets.nl

Genre: Drama
Regisseur: Samuel Maoz
Cast: Lior Ashkenazi, Sarah Adler
Synopsis: Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon.
Releasedatum: 12 april 2018 (dus 26 dagen eerder als VARAgids Preview!)