Volg ons op
Facebook
Twitter

DEVENTER STADSWANDELING MET ÖZCAN AKYOL

Kijk, zó leuk was de VARAgids-stadswandeling met Özcan Akyol door Deventer.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Het begon als uitnodiging in de rubriek Lieve Eus: Özcan Akyol wilde gráág de lezers van de VARAgids rondleiden door zijn stad Deventer. En omdat je nou eenmaal niet met honderd mensen tegelijk met een gids door de stad kunt lopen, zaten de drie rondleidingen razendsnel volgeboekt.

Eus vertelde over het Deventer uit zijn jeugd, over het voetbalpleintje dat nu veel kleiner bleek dat vroeger, over zijn oude voordeur waar nu een raam zit omdat de verhuurder van twee huizen één huis maakte – de wooneisen zijn met de jaren aardig opgeschroefd. Er waren veel geweldige verhalen, onder meer over de strijd tussen ‘zijn’ Raambuurt en Knutteldorp, de volkswijk aan de andere kant van een brede sloot. Een strijd die vooral tot uitbarsting kwam in de winter (want: ijs) en zomer (want: zwemwater, voor de Knutteldorpers dan, want Raambuurters zwommen of schaatsten niet). In de verte zagen we de drukkerij van de VARAgids. ‘Ik stuur mijn stuk op donderdag vanuit Deventer naar Hilversum, daarna gaat het weer terug naar Deventer om te drukken,’ zei Eus. 

Terug bij het vertrekpunt waren er verzoeken voor een selfie. Je zou ieder blad een brievenbeantwoorder als Eus toewensen.