Volg ons op
Facebook
Twitter

Een Avondetappe met Mart Smeets

Woensdagavond 3 juli presenteert Mart Smeets opnieuw een live-talkshow over de Tour de France

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Kaarten voor de editie van 2019 zijn te vinden op tvtickets.nl.

Lees hieronder meer over het evenement vorig jaar:

'Tourvlogger des vaderlands’ – zo omschreef online kiosk Blendle hem, naar aanleiding van de vlogs die hij maakt voor de VARAgids en Nu.nl. De Volkskrant schreef vorige week, naar aanleiding van diezelfde vlogs: ‘Als je Mart Smeets dan toch per se een titel wil geven, noem je hem maar “Mart Smeets”’ (hij vlogt nog de hele tour via nu.nl/mart). Enfin, Mart Smeets dus. Hij stopte een tijdje geleden bij de NOS, maar is tijdens de Tour de France alomtegenwoordig – niet in de laatste plaats in uw VARAgids. In die hoedanigheid sprak hij ook onlangs in Beeld en Geluid in Hilversum met gidslezers over de Tour de France, samen met kenners/wielrenners Marijn de Vries, Bert Wagendorp, Rob Harmeling en Maarten Tjallingii. Het F-woord (F van Froome) werd lange tijd expliciet gemeden, het ging wel over de macht van de grote bedragen en de onmacht van de internationale wielerunie die nog is gestoeld op zeer verouderde inzichten, vér voordat Froome kon etsen.

In de nazit spraken de gasten met de rest van de zaal. Een jongen ging op de foto met Bert Wagendorp, voor zijn lerares Nederlands. ‘Ik lees nooit een boek, maar Ventoux heb ik drie keer gelezen,’ zei hij erbij.

Met een VARAgids-tas vol vrolijkheid gingen we naar huis. Allemaal hadden we zin in de Tour die anderhalf etmaal later van start zou gaan.

Gelukkig hebben we de vlogs nog.