Volg ons op
Facebook
Twitter

Maak kans op een boek van Anne, Philip, Jessica of Marcel

Uit het artikel Bij nader inzien

Maak kans op Dogma, Niemand in de stad, Het geweten of Wij weten heus wel hoe laat het is

De VARAgids-redactie geeft boeken weg! Maak kans op Dogma van Anne Eekhout, Niemand in de stad van Philip Huff, Het geweten van Jessica Durlacher en Wij weten heus wel hoe laat het is van Marcel van Roosmalen.

Dogma
In Dogma neemt een groep studenten zich voor een uiterst controversiële documentaire te maken waarin een van hen zelfmoord zal plegen. De vijf studenten - één vrouw en vier mannen - doen om beurten verslag van de gebeurtenissen tijdens het maken van de documentaire, maar ook van de uitwerking die dit project heeft op hun gedachten en geweten. Hoe dichter de climax nadert, des te prangender de vraag wordt of ze hun plan ook echt gaan uitvoeren. Want gaandeweg veranderen de verhoudingen in de groep op dramatische wijze.

Niemand in de stad
Philip Hofman woont in het Weeshuis, een statig studentenhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht. De twaalf bewoners hebben daar, buiten het blikveld van de maatschappij, hun ouders en hun vriendinnen, een vrijplaats gecreëerd, een proeftuin voor het echte leven.
Zijn beste vrienden zijn huisgenoten Matt en Jacob, de eerste een impulsieve hartenbreker, de tweede een beschouwend intellectueel. Door hen aangespoord laat Philip zich steeds meer meeslepen in het studentenbestaan.
Dan ontmoet hij de beeldschone Karen. Zij zet een keten van gebeurtenissen in gang die de zorgvuldig opgebouwde illusie van het Weeshuis te gronde richt, met grote gevolgen voor de bewoners.
Niemand in de stad is een roman over vriendschap, vreemdgaan, liefde, een meedogenloze stad en de tol van verkeerde verwachtingen.

Het geweten
Het geweten is de geschiedenis van Edna Mauskopf die een al te grote liefde koestert voor haar medestudent Samuel. Haar even tragische als geestige verhaal beschrijft een zoektocht naar verlossing en volmaaktheid. Het geweten is het portret van een onthande generatie, maar tevens het verhaal van de nog net niet verstreken twintigste eeuw, waarbij het verhaal van de oorlog en de tweede generatie prachtig afgewisseld wordt met hilarische beschrijvingen van het studentenleven.

Wij weten heus wel hoe laat het is
Als Maarten in 1988 genoeg heeft van zijn werk in de wasserij, besluit hij om te gaan studeren. Hij belandt in Nijmegen. Omdat iedereen er links is, wordt hij het ook. Hij verft zijn haar zwart, leert blowen en drinken, bezet de lerarenopleiding, lift naar Barcelona en woont in diverse woongroepen. Ook houdt hij erg van uitslapen. Op een dag ontdekt hij dat hij eigenlijk dichter is. Hij vraagt een uitkering aan en trekt met twee vrienden van kraakpand naar jongerencentrum om er voor te lezen uit eigen werk. Als het erop lijkt dat hij de liefde van zijn leven ontmoet, realiseert hij zich dat hij keuzes moet maken. Die zomer reist hij met zijn vrienden naar Bretagne. Ze gaan er hortensia's plukken. Na deze reis verandert alles. Wij weten heus wel hoe laat het is, is een roman over de jaren tachtig. Een roman over vriendschap, liefde en geldgebrek in de laatste jaren zonder toekomstperspectief, internet en mobiele telefoons.

Deze actie loopt tot 21 september. Prijswinnaars ontvangen automatisch bericht.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen